Arroz con pollo

Ingredienser

olivenolie
3 tsk. tykt skåret bacon, hakket
1/4 tsk. spidskommen
et nip safran
8 kyllingelår – eller andre dele af kylling
2 fed hvidløg
1 stor løg, hakket
2 tomater
½ dl rød og gul peberfrugt, hakket
33/4 dl parboiled ris
1 flaske øl + 33/4 dl hønsebouillon
10 grønne oliven med piemento
2½ dl squash, haket
2 stk. chorizo pølser
1 skalotteløg, finthakket
korianderblade
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Gnid kyllingen med halvdelen af spidskommen og safran blandingen. Hæld den anden halvdel i bouillongen. I en sauterpande varmes olien op og bacon steges ved høj varme. Tag bacon op med en hulske og stil det til side. Tag overskydende olie af, der skal være ca. 2 spsk. tilbage.
Brun kyllingestykkerne over det hele, så de ikke længere er lyserøde. Tag det fra varmen og stil det til side. Sauter løg, hvidløg, peberfrugt og tomater. Steg indtil løg bliver bløde. Kom bacon tilbage i panden, krydr med salt og peber. Rør ris i, lynsteg 1 minut. Tilsæt hønsebouillon og øl – og kom kyllingestykkerne tilbage i panden. Lad det koge op og steg ved medium varme i ca. 25 minutter eller indtil risene har opsuget væsken. Rør engang imellem, så risene ikke hænger fast i bunden. Når der kun er lidt væske tilbage, tilsættes chorizo, oliven og squash. Steg i et par minutter. Drys hakket skalotteløg ovenpå. Når væsken er helt væk, smages på risen for at se om den er nok. Tilsæt mere bouillon hvis der er behov for det. Drys koriander og bløde løg på og server varm.