8 pers.
Ingredienser
4 æg
175 g rørsukker
200 g usaltet smør
200 g god, mørk chokolade
150 g mel
3 tsk. vaniliesukker
1 tsk. bagepulver
1½ dl piskefløde
Servering:
friske bær, en god vanilieis, iskoldt flødeskum eller creme fraiche 18% rørt med lidt vaniliesukker
Fremgangsmåde
Pisk æg og sukker tykt og skummende.
Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme. Bland mel med bagepulver og vaniliesukker. Bland chokolade-blandingen i æggemassen sammen med den sigtede melblanding. Hæld dejen i en godt smurt, let raspet springform og bag kagen ved 200 grader i 12 minutter – pas på at den ikke får for længe, for så bliver den tør og kedelig – på den anden side skal den selvfølgelig heller ikke være rå indeni.
Sæt kagen til afkøling på en rist i formen og når den er kold sættes den i køleskab i et par timer.
Serveres med friske bær, iskoldt flødeskum, lækker vanilieis eller rørt creme fraiche.